Aktuaalne kaamera

teisipäev, 4. november 2014

Gunnar Aarma elutarkused

Terve suve olen seda raamatut tudeerinud:
Kirjastus Pegasus alustab Gunnar Aarma elutarkuste väljaandmist traktaatidest „Mõtlemine”, „Hingamine” ja „Toitumine”. Raamatus on avaldatud ka Gunnar Aarma kireva eluloo kirjeldus.
Guru teatas Gunnar Aarmale 1938. aastal pärast vastavaid katseid, et tema selle elu põhiülesanne on küsimustele vastamine. Pidades kogu aeg silmas selle elu peaülesannet, hoiduski Aarma misjonitööst, pidades seda üheks kõige halvemaks tegevuseks
üldse. Kodustel kohtumistel oli juhuseid, kus küllatulnud ei ole osanud midagi küsida ja, oodates peremehe juttu, viisid olukorra selleni, et viimane neid tulemise eest viisakalt tänas ja selliselt kokkusaamise lõpetas.
„Mu guru veenis mind, et inimene on kõikvõimas ja esijoones tuleb seda kõikvõimsust kasutada, et õnnelikuks saada,” on öelnud Gunnar Aarma. „Selleks, et olla õnnelik, peab inimene õigesti mõtlema, õigesti hingama, õigesti toituma ja küllaldaselt liikuma. Kui nüüd hinnata nende tegurite tähtsust proportsioonis, on tulemus ligikaudselt selline: õige mõtlemine – 70%, õige hingamine – 10%, õige toitumine – 10% ja küllaldane liikumine – 10%.

Igatahes ma pean seda raamatut kasulikuks. Esimene, eluloo osa, oli väga huvitav ja õpetlik. Teine, õpetuse osa, tasub teadmiseks võtta ja võimalusel järgida.

Kommentaare ei ole: